زردی نوزادان زمانی اتفاق می افتد که سطح بیلی روبین خون بالا رفته باشد، ماده ای که عامل رنگ زرد ادرار و رنگ قهوه ای مدفوع می باشد و از تخریب طبیعی سلول های قرمز ایجاد می شود.

این بیماری یکی از شایع ترین بیماری ها در نوزادان تازه به دنیا آمده می باشد که باعث نگرانی والدین نیز می شود. سطح بالای بیلی روبین خون باعث می شود رنگ پوست نوزاد و همچنین سفیدی چشم او زرد به نظر برسد.

دلایل بروز بیماری زردی نوزادان

بالا بودن بیلی روبین خون در نوزادان امری طبیعی می باشد. نوزادان بیلی روبین بالا تری دارند زیرا تعداد گلوبول های قرمز حامل اکسیژن در آنها زیاد است. بیشتر نوزادان دو یا یه روز بعد از تولد به زردی مبتلا می شوند و معمولا این زردی بعد از تقریبا یک هفته ناپدید می شود. در صورتی که این زردی بعد از این مدت از بین نرفت و به قسمت های دیگر بدن نوزاد انتقال پیدا کرد، مثلا شکم یا پاها، حتما به پزشک مراجعه کنید. بیشتر نوزادانی که زودتر از وقت مناسب به دنیا می آیند نیز به این بیماری مبتلا هستند. والدین باید در باره این بیماری اطلاعات کامل داشته باشند تا بتوانند به موقع اقدامات لازم را اعمال کنند. به گفته متخصصان زردی در کودکان درصد های متفاوتی دارد و با توجه به عدد آن درمان انجام  می شود. در صورتی که میزان زردی زیاد باشد، باید درمان در بیمارستان زیر نورهای مخصوص انجام شود. درمان باید به موقع انجام شود. در صورتی که والدین به این موضوع اهمیت ندهند و زردی شدید تر شود، احتمال عقب افتادگی نوزاد نیز وجود دارد.

این بیماری ابتدا در صورت خود را نشان می دهد و سپس کم کم به سمت پایین کشیده می شود. سفیدی چشم ها، صورت و پوست سر قسمت هایی از بدن هستند که این بیماری را بروز می دهند. رسیدن زردی به کمر نوزاد و پاها نشانگر حاد بودن این بیماری می باشد.

اگر درصد زردی نوزاد زیاد باشد، درمان فتوتراپی انجام می شود و در صورتی که شدت این بیماری خیلی حاد باشد احتمال دارد خون نوزاد عوض شود.

دو نوع زردی در نوزادانی که شیر می خورند وجود دارد که معمولا هر دو نوع بی خطر می باشند. این نوع زردی در هفته اول تولد بروز می کند. این مشکل اغلب به دلیل کم بودن شیر مادر و عدم رسیدگی درست به وجود می آید.

دلیل دیگر بروز این مشکل معمولا به خاطر موادی می باشد که در شیر مادر وجود دارد. در صورتی که مشکل به خاطر شیر مادر باشد، هفت روز بعد از تولد این زردی بروز می کند و معمولا در هفته های 2 و 3 تشدید می شود ولی بیش از یک ماه به طول نخواهد انجامید. این مشکل معمولا زود رفع می شود ولی در برخی از مواقع حاد بوده و حتما باید نوزاد تحت درمان جدی قرار بگیرد.

به نوع زردی که خطری ندارد زردی فیزیولوژیک گفته می شود که نیاز به درمان خاصی نیز ندارد و با گذشت چند روز خود به خود ناپدید می شود. ولی نوع دیگر و خطرناک زردی حتی می تواند موجب عقب افتادگی و فلج اندام ها نیز شود. البته تشخیص و پیشگیری های لازم می تواند جلوی این عوارض را بگیرد. حدس زدن میزان شدت زردی نوزادان کاری نیست که بتوان در خانه انجام داد. حتما به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص درست داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *