ارتودنسی شاخه ای تخصصی از دندانپزشکی است که در درمان مشکلات دندان بیمارانی با موقعیت نادرست دندان ها و فک ، هنگام بستن دهان (مال اکلوژن) می پردازد.

متخصص ارتودنسی

به متخصص ارتودنسی ، ارتودنتیست می گویند ، اگر چه زات این درمان در جهت بهبود وضیعت عملکردی فک و دندان ها تمرکز دارد اما از آن به عنوان درمان زیبایی نیز یاد می شود.

تفاوت بین ارتودنتیست و دندانپزشک چیست؟

ارتودنتیست ها و دندانپزشکان هر دو به بیماران کمک می کند تا سلامت دهان و دندان خود را بهبود بخشند، دندانپزشکی یک تخصص پزشکی گسترده است که با دندان، لثه، اعصاب و فک سر و کار دارد ، در حالی که ارتودنسی یک تخصص در دندانپزشکی است که بر اصلاح روی هم قرار گرفتن دندان ها، کجی و نامرتبی دندان ها متمرکز است.

زمان مناسب برای شروع ارتودنسی

ارتودنسی درمان قطعی کجی و نامرتبی دندان ها ، همچنین ناهنجاری های فکی و دندانی است که بهترین سن شروع آن زیر 12 است.

زمان مناسب برای شروع این درمان در سنین پایین می باشد ، به این دلیل که فک و دندان در سنین پایین در حال رشد و حرکت هستند و ساده تر می توان از ایجاد موارد حادتر در سنین بالاتر جلوگیری کرد.

در واقع بهتر است اولین ویزیت دندانپزشکی جهت معاینه توسط متخصص ارتودنسی در سن 7 سالگی انجام شود تا در صورت وجود مشکلات کمبود فضا جهت رشد دندان ها در فک ها اقدامات لازم صورت بگیرید ، به این ترتیب ضمن سلامت بیشتر کودک از هزینه های بیشتر و مشکلات بیشتر در آینده جلوگیری می شود.

هزینه ارتودنسی

درمان ارتودنسی گران است و اغلب برای یک فرد معمولی دور از دسترس است. اما این بدان معنا نیست که شما باید درمان را رها کنید.

روش سنتی ( براکت های فلزی و سیم کشی دندان ) درمانی ارزان تر است.

ارتودنسی ثابت با براکت های فلزی نسبت به Invisalign® یا ارتودنسی نامرئی ارزان ترین گزینه هستند. روش سنتی یک روش موثر برای اصلاح اکثر مسائل مربوط به ناهنجاری دندان ها است ، هر چند مشکلات خفیف فکی و دندانی نیز در کاهش هزینه ها به میزان قابل توجهی موثر است.

ارتودنسی قسطی

در اکثر کلینک های دندانپزشکی و مطب های دندانپزشکی در تهران ، برنامه پرداخت ارتودنسی اقساطی را برای جذب مشتری و همچنین راحتی مشتری در پرداخت ارائه می دهند.

اگر بصورت یکجا توانایی پرداخت هزینه ارتودنسی را ندارید هم می توانید از ابتدا بدون پیش پرداخت درمان را شروع کنید.

البته گزینه های دیگر نظیر دریافت وام برای انجام درمان نیز وجود دارد اما به دلیل وجود توافق آسان تر با مراکز دندانپزشکی نیازی به پشت سرگذاشتن دردسر های وام گرفتن از بانک های ایرانی در ایران را ندارید.

گزینه های بسیار زیادی برای افرادی که می خواهند دندان های خود را مرتب کنند در دسترس است ، از ارتودنسی ثابت که خود شامل چند روش می شود گرفته تا ارتودنسی متحرک که امروزه در میان انواع روش ها جای خود را باز کرده و به ارتودنسی نامرئی شهرت یافته.

اما اگر بخواهیم نگاهی به هزینه ارتودنسی نامرئی بیندازیم به احتمال زیاد عقب نشینی می کنید ، اما اگر باز هم اصرار دارید درمان ارتودنسی مخفی انجام دهید گزینه دیگری نیز وجود دارد.

ارتودنسی لینگوال یا پشت دندانی

ارتودنسی لینگوال

ارتودنسی لینگوال یکی از روش های درمان ارتودنسی به حساب می آید اما به دلیل سختی این روش هم برای بیمار هم برای متخصص ارتودنسی دشوار است ، به معنی واقعی متاسفانه متخصصین در استفاده از این روش طفره میروند. و ترجیح می دهند از روش هایی استفاده کنند که روند درمان به سادگی طی شود.

در هر حال روش لینگوال به این صورت است که در پشت دندان ها متصل می شوند ، به همین دلیل جایگزین خوبی برای ارتودنسی نامرئی می باشد و برای کسانی که می خواهند دندان های خود را صاف و بدون سیم کشی نشان دهند.

در روش ارتودنسی لینگوال همانند براکت های فلزی، با استفاده از فشار ملایم و در عین حال مداوم روی دندان ها به آنها کمک می کند به آرامی به جای مناسب منتقل شوند. این درمان می تواند در حدود 18 الی 36 ماه بسته به شدت ناهنجاری طول بکشد.

مراقبت از دستگاه های ارتودنسی

فرقی ندارد با کدام دستگاه ارتودنسی ، دندان های خود را مرتب می کنید، مهم بهداشت دهان و دندان است که در طول درمان به شدت ضروری است ، تا اطمینان حاصل شود که لثه یا پوسیدگی دندان در لیست تهدید های دندانی نیست.

در چه شرایطی براکت ارتودنسی استفاده می‌شود؟

در صورتی که دندان‌ها در موقعیت مناسب قرار نداشته باشند و مشکلاتی مانند کج شدن، چرخیدن، جلو زدگی و ناهمراستایی داشته باشند با درمان ارتودنسی با براکت می‌توان آنها را اصلاح کرد.

براکت چیست؟

براکت سیستمی است که برای اعمال نیرو به دندان‌ها طراحی شده و از قطعات مختلفی مانند نگین براکت که به سطح دندان‌ها چسبانده می‌شود، سیم ارتودنسی که به نگینهای براکت متصل می‌شود، لیگاچور، پلاستیک، بند ارتودنسی و قطعات دیگر تشکیل شده است. با کمک سیستم براکت نیرویی مداوم و ملایم به دندان‌ها اعمال می‌شود تا آنها را به موقعیت مطلوب برساند.

امروزه روش‌های جدیدی در درمان ارتودنسی استفاده می‌شود که باعث شده این درمان برای طیف گسترده ‌ای از افراد مناسب باشد. یکی از این مهم‌ترین ابداعات، الاینر شفاف یا اینویزالاین است که بر خلاف براکت فلزی، هیچ بخش فلزی ندارد و کاملاً شفاف است به همین علت کسی متوجه آن نمی‌شود. به واسطه همین ویژگی به آن ارتودنسی نامرئی گفته می‌شود. با این حال در بسیاری از موارد پیچیده، براکت معمولی مؤثرتر و کارآمدتر است.

مدت زمان لازم برای درمان با براکت چقدر است؟

به طور متوسط یک تا سه سال طول می‌کشد تا به نتایج مطلوب دست یابید. پس از آن باید مدتی از نگهدارنده ارتودنسی استفاده کنید تا نتایج درمانی شود و بازگشت دندان‌ها به موقعیت پیشین جلوگیری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *