این مساله معمایی است که هر کدام از ما گاگاهی به آن فکر کرده ایم؛ امروزه به نظر میرسد که ما یک گام برای پاسخ دادن به این سوال فراتر رفته ایم و تنها کاری که لازم است انجام دهیم این است که دندان هایی که داریم را بشماریم.

تحقیقات جدیدی که در زمینه از دست دادن دندان ها و هم چنین جاودانگی انسان صورت گرفته است گویای این مساله است که تعداد دندان هایی که در دهان فرد وجود دارد به طور قابل توجهی با امید به زندگی فرد رابطه ی مستقیم دارد.

نتایج تحقیقات نشان میدهند که افرادی که در سن 70 سالگی، 20 دندان طبیعی و یا بیشتر در دهان خود دارند، نسبت به افرادی که کمتر از 20 دندان طبیعی دارند به طرز قابل توجهی شانس بیشتری برای داشتن عمر طولانی تر خواهند داشت.

به گفته دکتر نیگل کارتر، مدیر اجرایی موسسه خیریه بهداشت دهان و دندان بنیاد سلامت دندان انگلیس، سلامت دهان ما دائما یک نشانگر قابل اعتماد برای ارزیابی سلامت کل بدن ما بوده است.

دکتر کارتر می گوید: “شاخص های بهداشت دهان مانند بیماری های لثه همیشه به میزان وسیعی به مشکلات سلامت عمومی بدن مانند بیماری های قلبی و عروقی، حمله های قلبی، سکته ها، دیابت، جنون و مشکلات دوران بارداری مرتبط بوده اند “.

بسیاری از بیماری های بهداشت دهان ( مانند بیماری های لثه ) تماما قابل پیشگیری هستند و نتیجه ی بهداشت دهانی پائین هستند. با مراقبت مناسب از دندان های خود, نه تنها به دهان خود سود رسانده ایم بلکه تغییرات مثبت این حرکت در تمام نقاط بدن حس خواهد شد.

در سال های نه چندان دور, تقریبا در سال 1978 میلادی, اولین آمار سلامت دندانی بزرگسالان نتایج گیج کننده ای را اعلام کرد که در آن نشان میداد که 1 نفر از بین هر 3 نفر ( یعنی در واقع 37 درصد ) مردم انگلستان هیچ کدام از دندان های طبیعی خود را ندارند. امید به زندگی در آن سال, 73 سال بود.

امروزه این آمار به 1 در 20 نفر هیچ کدام از دندان های طبیعی خود را ندارند ( یعنی در واقع این آمار به 6 درصد کاهش پیدا کرده است ) و امید به زندگی تا 81 سال افزایش داشته است.

هیچ وقت برای اهمیت دادن به سلامت دهانمان دیر نیست. با ایجاد تغییرات مثبت در زمان حال, میتوانیم به کاهش وخامت سلامتمان برای زمانی که مسن تر شده ایم کمک کنیم.

دو با در روز مسواک زدن با خمیر دندان دارای فلوراید, محدود کردن تعداد دفعات استفاده از نوشیدنی ها و خوراکی های قندی و مراجعه منظم به دندانپزشک در زمان های تعیین شده, میزان ابتلا به مشکلات سلامت عمومی بدن و دیگر بیماری ها را کاهش میدهد – و البته به شما لبخندی زیبا میبخشد.

این مطالعه در آخرین نسخه از مجله انجمن دندانپزشکی و اپیدمیولوژی دهان منتشر شده است. قبل از تشکیل یک ارزیابی، واریانس برای جنسیت، شاخص توده بدن (BMI) ،تحصیلات، استعمال دخانیات و سابقه بیماری مزمن شرکت کنندگان, همگی ثبت شده و در نتایج آزمایشات محسوب گردیده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *