مطالعاتی اخیرا انجام شده است که نشان میدهد خطر سرطان دهان در افرادی که بیشتر از چهار فنجان قهوه کافئین دار در روز مصرف میکنند، کاهش می یابد.
این محققان دریافته اند در افرادی که عادت به نوشیدن قهوه دارند، خطر مرگ ناشی از سرطان های دهان و حلق نصف افرادی است که هرگز قهوه ننوشیده اند یا تنها هر از گاهی مصرف میکنند.
خطر سرطان دهان
پژوهشگر مولف این مقاله، جانت هیلدبراند و همکارانش از انجمن سرطان امریکا در جورجیا، مقاله خود را آنلاین در American Journal of Epidemiology منتشر کردند.
این محققان بیان میدارند یافته هایشان برای تایید نیاز به تحقیقات بیشتری دارد. مطالعات همه گیر شناسی پیشین، نشان داده بودند که در افرادی که قهوه مصرف میکنند، کاهش خطر سرطان گلو و دهان مشاهده شده است.
همچنین مطرح شده است که ممکن است این امر مربوط به کافئین موجود در قهوه نباشد بلکه واقعیت این است که قهوه سرشار از آنتی اکسیدانها، پلی فنولها و ترکیبات دیگری است که به پیشگیری یا کند کردن رشد سرطان کمک میکنند.
محققان این مطالعه برای این پژوهش از داده های به دست آمده از “مطالعات پیشگیرانه سرطان 2” استفاده کردند.
در این تحقیقات اطلاعات سبک زندگی و سلامت 968432 مرد و زن جمع آوری شده بود که شامل مصرف چای و قهوه در آنها نیز میشد. وقتی این افراد در پژوهش مذکور شرکت میکردند، هیچ کدام سرطان نداشتند اما در مدت 26 سالی که مطالعه بر روی آنها ادامه داشت، 868 نفر از آنها به واسطه سرطان دهان و یا حلق درگذشتند.
وقتی مصرف چای و قهوه در ارتباط با مرگ ناشی از خطر سرطان دهان و حلق آنالیز شد، جانت هیلدبراند و همکارانش دریافتند افرادی که بیش از چهار فنجان در روز قهوه کافئین دار مصرف میکردند 49% خطر مرگ ناشی از این سرطانها در آنها کمتر از افرادی که بود که هرگز قهوه مصرف نکرده و یا تنها گهگاهی مصرف میکردند.