ساخت و کنترل روباتی که می‌تواند داروها را به نقطه‌ی مشخصی از مغز ببرد

فهرست مطالب

محققان ربات جدیدی ساخته اند که می‌تواند وارد بدن شود و داروهای لازم را مستقیما به مغز برساند. این روبات که با همکاری محققان دو دانشگاه واشنگتن و سن لوییس ساخته شده، به اندازه‌ی تار یک موی انسان است و توسط سامانه‌ای بی‌سیم کنترل می‌شود.

محققان موفق به ساخت و کنترل روباتی شده‌اند که می‌تواند داروها را به نقطه‌ی مشخصی از مغز ببرد

محققان قبل از ساخت این روبات موفق شده بودند چراغ‌های LED کوچکی را وارد بدن و از راه دور کنترل کنند. با این حال روبات جدید آن‌ها، می‌تواند مواد دارویی را مستقیما به سمت مغز حمل کند. محققان فعلا توانسته‌اند با موفقیت این روبات را روی موش آزمایش کنند.

آن‌ها دارویی را مستقیما وارد مغز موش کردند و کنترل حرکت‌های او را به دست گرفتند. در تحقیقات پیشین، محققان باید از لوله‌هایی برای حمل دارو به بدن استفاده می‌کردند، اما این دستگاه جدید به آن‌ها اجازه می‌دهد بدون اینکه موش به چیزی اتصال داشته باشد، از راه دور داروهای داخل بدن موش را کنترل کنند.

روباتی که محققان ساخته‌اند با استفاده از نور کار می‌کند. «جردن مک‌کال»، یکی از افراد آزمایشگاهی که بر روی این پروژه کار می‌کند می‌گوید: “ما از سیستم فروسرخ برای کنترل روبات در بدن استفاده می‌کنیم.

درست مثل ریموت کنترل یک تلویزیون. اگر بخواهیم رفتار حیوان را با استفاده از دارو کنترل کنیم، ریموت را به سمت او می‌گیریم و کلیدش را فشار می‌دهیم.”

این روبات در حال حاضر فقط محدود به استفاده‌ی حیوانات آزمایشگاهی است. با این حال در آینده می‌توان از این روبات برای هدف گرفتن قسمت‌های مختلف مغز انسان و درمان بیماری‌هایی مثل افسردگی استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *