قهوه لاته چیست؟ طرز تهیه لاته به روش خانگی

آخرین بروزرسانی: 17 دسامبر 2025
قهوه لاته

قهوه لاته یک نوشیدنی محبوب است و از ترکیب اسپرسو، شیر داغ و کف شیر تهیه می‌شود و طعمی خامه‌ای و ملایم دارد. این نوشیدنی به دلیل طعم لطیف و بافت نرم‌اش در بسیاری از کافه‌ها محبوب است و می‌توان آن را به روش‌های مختلف تهیه کرد. برای تهیه لاته به روش خانگی ابتدا یک یا دو شات اسپرسو تهیه می‌کنید، سپس شیر پرچرب را به وسیله فرنچ پرس یا دستگاه اسپرسو به فوم تبدیل کرده و آن را روی اسپرسو می‌ریزید. این ترکیب شیر و قهوه باعث می‌شود تا لاته شما با طعمی غنی و دلپذیر آماده شود و به صورت گرم یا سرد نوش جان کنید.

تاریخچه کافه لاته

قهوه لاته چیست؟ کافه لاته یکی از نوشیدنی‌های محبوب در دنیا است و از ترکیب اسپرسو، شیر و کف شیر تهیه می‌شود. این نوشیدنی به صورت گرم و سرد وجود دارد و جزو پرطرفدارترین نوشیدنی‌های اسپرسو در سراسر جهان است. این نوشیدنی ابتدا در ایتالیا سرو شد، اما در سال‌ها در اروپا و بریتانیا هم مورد توجه قرار گرفت. با اینکه لاته یکی از نوشیدنی‌های معروف اسپرسو در اروپاست، نسخه تجاری آن توسط آمریکایی‌ها ابداع شد. واژه لاته در واقع از کلمه ایتالیایی caffè latte آمده و به معنای قهوه با شیر است. در کشورهای مختلف این نوشیدنی نام‌های متفاوتی دارد؛ در فرانسه به آن café au lait می‌گویند و در اسپانیا به café con leche معروف است.

تاریخچه کافه لاته

طرز تهیه لاته ی خانگی به سبک کافی شاپ ها

لاته‌ای که در کافی‌شاپ‌ها می‌بینید به دست باریستاهای حرفه‌ای تهیه و تزئین می‌شود. این سبک از قهوه که به آن لته آرت گفته می‌شود، نیاز به مهارت و تجربه باریستا دارد. در این روش، با ترکیب شیر، فوم شیر و اسپرسو، طرح‌های زیبایی ایجاد می‌شود. برای تهیه کافه لاته، باید فوم شیر را به‌درستی تهیه کنید و هوا به داخل شیر وارد نشود تا کف شیر به‌طور کامل از شیر جدا شود.

برای فوم‌گیری شیر لاته دو روش اصلی وجود دارد:

  • فوم‌گیری شیر با نازل بخار دستگاه اسپرسو
  • فوم‌گیری شیر با فرنچ پرس
  • طرز تهیه کافه لاته به روش خانگی

برای تهیه لاته در خانه از دو وسیله کاربردی استفاده کنید:

  • فرنچ پرس
  • موکاپات

طرز تهیه لاته با موکاپات یا فرنچ پرس

مرحله اول: ابتدا با استفاده از موکاپات، قهوه اسپرسو را تهیه کنید. برای هر فنجان، یک یا دو شات قهوه (حدود 30 تا 60 سی‌سی) کافی است. قهوه را داخل فنجان سرو بریزید.

مرحله دوم: حالا با استفاده از فرنچ پرس، فوم شیر را تهیه کنید. مقدار شیر باید دو برابر قهوه باشد و بهترین مورد شیر پرچرب است. فرنچ پرس برای تهیه قهوه فرانسوی طراحی شده است، اما با استفاده از پیستونی که دارد، با ترکیب هوا و شیر، فوم ایجاد کنید. برای این کار، شیر داغ را داخل فرنچ پرس بریزید و با اهرم آن را به هم بزنید تا فوم به‌دست آید.

بعد از فوم‌گیری، شیر به دو قسمت تقسیم می‌شود:

  • قسمت پایین‌تر که شیر قوام‌دار است و به آن شیر فوم‌گرفته شده می‌گویند.
  • قسمت بالایی که فوم شیر یا همان کف شیر است.

مرحله سوم: فوم شیر را به‌آرامی روی قهوه اسپرسو بریزید تا لایه‌ای از شیر فوم‌گرفته شده روی نوشیدنی شکل بگیرد.

طرز تهیه کافه لاته با دستگاه اسپرسو

طرز تهیه کافه لاته با دستگاه اسپرسو

دستگاه اسپرسو خانگی دو عملکرد اصلی دارد: عصاره‌گیری قهوه و فوم‌گیری شیر. این دستگاه به‌وسیله نازل بخار، بخار آب فشرده را از خود خارج می‌کند و از آن برای فوم‌گیری شیر استفاده کنید.

ابتدا یک یا دو شات قهوه اسپرسو تهیه کنید و آن را داخل فنجان بریزید.

سپس با استفاده از نازل بخار دستگاه اسپرسو، فوم شیر تهیه کنید. شیر سرد را داخل پیچر بریزید و نازل بخار را در آن قرار دهید. شیر را تا داغ شدن کامل و جدا شدن فوم از شیر ادامه دهید.

پس از تهیه فوم شیر، آن را به قهوه اسپرسو اضافه کنید تا لاته شما آماده شود.

نکته مهم: در لاته، مقدار شیر بیشتر از فوم شیر است و لایه فوم شیر نسبتا کم است.

این روش‌های ساده، به شما کمک می‌کنند تا لاته‌ای خوشمزه و حرفه‌ای مانند کافی‌شاپ‌ها در خانه تهیه کنید.

تفاوت کافه لاته با کاپوچینو

قهوه لاته چیست؟ کافه لاته و کاپوچینو هر دو از ترکیب قهوه و شیر به دست می‌آیند، اما تفاوت‌هایی در ترکیب و نحوه سرو آنها وجود دارد که باعث تمایز این دو نوشیدنی می‌شود.

  • ترکیب نوشیدنی

کاپوچینو از یک لایه اسپرسو، یک لایه شیر و یک لایه فوم یا کف شیر تشکیل می‌شود که تمامی این لایه‌ها در نسبت‌های مساوی با هم ترکیب می‌شوند.

کافه لاته از یک لایه اسپرسو، دو لایه شیر و نصف لایه فوم شیر تشکیل شده است. در لاته نسبت شیر بیشتر از کاپوچینو است که باعث می‌شود طعم خامه‌ای‌تری داشته باشد.

  • حجم فنجان

کافه لاته معمولاً در فنجان‌ها یا لیوان‌های بزرگتری سرو می‌شود، به همین دلیل اگر به حجم قهوه اهمیت می‌دهید، لاته گزینه بهتری است.

  • طعم و بافت

به دلیل مقدار بیشتر شیر در لاته، این نوشیدنی حالت خامه‌ای‌تر و شیری‌تری نسبت به کاپوچینو دارد. کاپوچینو طعم قوی‌تری از اسپرسو دارد.

  • تزئین و ظاهر

لاته با طرح‌های هنری زیبایی به نام لته آرت تزئین می‌شود که در کاپوچینو این نکته کمتر رعایت می‌شود.

  • میزان کافئین

از نظر میزان کافئین، هیچ تفاوتی بین این دو نوشیدنی وجود ندارد چرا که هر دو از یک شات اسپرسو تهیه می‌شوند. اما به دلیل وجود شیر بیشتر در لاته، تاثیر کافئین آن کمی کمتر از کاپوچینو خواهد بود.

مزایا و معایب قهوه لاته

قهوه لاته چیست؟ لاته مانند سایر نوشیدنی‌های قهوه‌ای فواید و معایبی دارد. مزایا و معایب قهوه لاته عبارتند از:

مزایامعایب
سرشار از آنتی‌اکسیدانحاوی کالری و چربی بیشتر نسبت به قهوه سیاه
افزایش هوشیاری و تمرکزممکن است برای افراد با رژیم کم‌کربوهیدرات مناسب نباشد
تقویت متابولیسممی‌تواند برای افراد حساس به لاکتوز مشکل‌ساز باشد
منبع خوب پروتئین و کلسیممصرف بیش از حد ممکن است منجر به دریافت کالری اضافی شود
امکان کاهش کالری با شیر کم‌چرب یا گیاهیمصرف بیش از حد کافئین می‌تواند مشکلاتی مانند بی‌خوابی و اضطراب ایجاد کند

هنوز نظری برای این نوشته ثبت نشده است.

ارسال نظر جدید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * مشخص شده‌اند.

متن نظر خود را وارد کنید